October 18, 2018

Redha

Assalamualaikum 

Ya allah... Rasa berat sangat... Baru jer balik dari kursus minggu sudah... Tapi since balik dari kursus macam macam hal terjadi... Rasa sedih rasa bengang rasa geram... Semuanya bercampur aduk... Huhuhuhu...

Aku cuba redha... Cuba terima segalanya dari sudut yang positif... Tapi selalu sangat diuji dengan benda benda yang bukan sepatutnya wujud dalam fikiran...

Sampai satu masa aku rasa macam dah give up... Nak undur diri dan fokus pada perkara perkara yang penting sahaja... Tapi orang tak pernah faham... Sampai bila agaknya nak mendera hati dan perasaan aku agaknya... 


#penat
#redha
#semogadipermudahkansegalaurusan

September 23, 2018

Mood Rabak

 Assalamualaikum 

Allahu...Tiba tiba teringat ibu ayah... Tiba tiba teringat mak ayah... Nak kata dah lama tak jumpa, minggu sudah baru jer jumpa ibu ayah dan semalam baru jer balik dari kampung jumpa mak ayah...

Hati cepat terusik bila tengok wajah mereka berempat nie... 





Sebagai seorang anak rasanya masih belum rasanya dapat membalas jasa mereka yang membesarkan, masih belum lagi dapat membahagiakan mereka sepenuhnya... 

Ya allah, tidak termampu jika dihitung dengan nilai ringgit, emas permata untuk aku membalas jasa kesemua mereka... Aku mohon kau perlihara la keempat empat insan yang cukup berjasa ini... Kau sihatkanlah tubuh badan mereka dan berikanlah peluang kepada mereka untuk merasa nikmat bahagia selagi hayat mereka ada... 

Semoga kami anak anak mereka akan diberi peluang untuk membalas jasa mereka dan sentiasa membahagiakan mereka sementara hayat mereka masih ada... Insyaallah... Amin...


Ayah dan Ibu 


Ayah dan Emak

Petang petang ni mood rabak jadinya teringat kat diorang nie... Huhuhuhu...

September 17, 2018

Port Makan Best : Restoran Bi Si Nai Kulai

Assalamualaikum 

Hari ni saya nak share dengan korang semua port makan best kat Kulai... Port makan ni dah lama sebenarnya ada kat Kulai tu... Kitorang pun banyak kali dah makan kat restoran ni... Tapi baru ni la nak review...

Nama restoran ni Restoran Bi Si Nai...Kat Restoran ni ada pelbagai menu yang korang boleh order tau...Hari tu sebenarnya saya tergerak hati nak makan Ikan Bakar...Siap dah pack baju dah kononnya dapat ler ajak Mr Hubby gie makan Ikan Bakar Parameswara kat Umbai atau pun Ikan Bakar Petai Ana kat Kuantan...Tapi Mr Hubby masih tak berapa nak okay lagi sakit pinggang dia...

Jadinya saya ajak Mr Hubby gie makan kat Restoran Bi Si Nai ni... Masuk jer kedai terus nampak stall Ikan Bakar... Hati berbunga bunga seronok sebab apa yang dihajatkan dah ada depan mata... Saya terus order Ikan Cencaru Bakar Sambal... Saya lebih gemar Ikan Cencaru berbanding Ikan PAri kalau buat Ikan Bakar nie...



Syukur alhamdulillah... Tengok gaya macam sedap... Bila masuk jer dalam mulut... Wahhhh... Terus rasa, ruginya order 1 ekor jer... Hahahahaha... Memang sedap sangat... Sambal dia memang meresap habis kat Ikan Cencaru tu... Kalau tak der lauk lain makan nasi dengan Ikan Bakar ni pun dah berselera sangat dah...



Yang paling syok, macam macam jenis lauk yang kitorang order... Harganya tak mahal pun... Untuk Tom Yam Ayam, Sotong Goreng Tepung, Kailan Ikan Masin, Sup Ekor, Telur Dadar, Nasi Putih 5, Extra Joss, Nescafe Ais dan Air Suam caj hanya RM53.60...

Memang jimat sangat dan yang paling comfirm sedap... Hihihihi... So korang yang nak blur tak tahu nak makan kat mana di Kulai tu... Boleh la gie makan kat Restoran Bi Si Nai ni... Memang berbaloi dan tak mengecewakan...

Sekian review dari saya... Nantikan next entry plak ya... Bye korang...

September 10, 2018

Sakit Pinggang

Assalamualaikum 

Weekend baru ni korang semua ke mana...Cuti panjang kan...Di Johor kalau kami amek cuti hari Isnin (hari ni) dah boleh dapat cuti 5 hari...Konon kononnya kitorang plan memang nak amek cuti hari ni...Tapi disebabkan perkara yang tak dapat nak dielakkan, semua aktiviti dan cuti dibekukan...Huhuhuhu...

Plan dalam kepala nak gi jalan jalan sebenarnya weekend lepas...Teragak nak gi makan ikan bakar la...Teragak nak gi sopink batik la...Teragak nak gi makan nasi kandar la...Teragak nak minum ais sarbat la...Banyak sangat yang teragaknya...Tapi apa kan daya...Semua tu hanya angan angan jer...Kita hanya mampu merancang...Allah SWT yang menentukan...

Mr Hubby mengadu sakit pinggang pagi Jumaat lepas...Kami berdua susah hati sungguh sebab beberapa tahun lepas Mr Hubby pernah alami sakit pinggang ni dan terpaksa buat rawatan susulan sehingga ke Hospital Sultanah Aminah...Jadi bila Mr Hubby mengadu sakit pinggang, kami berdua memang risau...Tak sanggup nak hadapi situasi beberapa tahun lepas...


Masih teringat ingat lagi sebeban ubat yang perlu dimakan waktu Mr Hubby sakit pinggang dulu...Atas izin Allah SWT, kami pergi berubat tradisional dan selepas itu Mr Hubby sembuh dan tak bergantung pada ubat lagi...

Sepanjang weekend ni on off sakit pinggang yang Mr Hubby alami...Kononnya hari Sabtu tu nak gerak la berjalan jalan...Dah siap packing baju semua...Tapi baru jer drive tak sampai 30 minit Mr Hubby dah surrender...Dia cakap masih terasa sengalnya...Saya dah puas nasihatkan dia supaya jangan angkat barang yang berat berat...Tapi entah macam mana Khamis lepas dia ada angkat kotak...Agak berat juga dan jarak perjalanan yang jauh dari tempat parking ke booth tu yang menyebabkan dia sakit pinggang...

Nak bising bising pun dah tak guna kan...Jadinya saya ikhtiarkan bagi makan Ostematrix Shaklee pada Mr Hubby...Semalam Mr Hubby amek 4 biji selepas makan tengahari dan 4 biji lagi sebelum tidur...Syukur alhamdulillah, Mr Hubby cakap banyak dah kurang sakitnya...Pagi tadi siap offer, ajak saya cuti gi jalan jalan hari nie...Hahahahah...


Ostematrix ni banyak kegunaannya...Dalam kes Mr Hubby, Ostematrix nie melegakan sakit pinggang yang dialaminya dan memperbaiki kekejangan serta kebas kebas...So korang yang ada masalah macam Mr Hubby ni boleh la ikhtiar cuba amalkan Ostematrix ni ya...



Ostematrix juga menjadi pilihan saya...Setiap malam sebelum tidur mesti akan makan Ostematrix supaya dapat mengelakkan sembelit...Senang jer nak membuang pagi esoknya bila makan Ostematrix ni...Hihihihi...

Ok la...Jumpa next entry ya...Take care semua...

Nak dapatkan Ostematrix Shaklee...Boleh hubungi saya ya... Lynn Huraiza 0137660226...

Bye...



September 3, 2018

Trip BFF LPPJ Melaka 2018

Assalamualaikum 

Alhamdulillah...Last weekend berkesempatan ke Melaka bersama BFF LPPJ dan keluarga... Program plan dalam tempoh masa seminggu jer...Dan semua perbelanjaan atas poket masing masing ya...Tak guna duit tabung pun...Hihihihi...Duit tabung memang nak kumpul untuk program tahun depan...

Plan asal memang tak nak bermalam pun...Tapi Pro ajak bermalam sebab tak nak rushing dari JB sabtu tu...Jadinya kitorang amek homestay 2 bilik jer...Lee dan Ezmad gerak dari rumah masing masing lepas subuh Sabtu tu...Diorang tak bermalam...

Kat Melaka kitorang cover 2 tempat...Zoo Melaka dan The Shore Oceanarium...Memang fokus untuk anak anak la trip kali nie...


Selfie sekeping dengan Mr Hubby...Xoxo...



Dengan anak sulung yang sudi nak melayan selfie dalam kete...Hahahahaha...Mama memang suka bergambar, mujur yang sorang ni sudi nak melayan...


Apa la yang ditunjuk kat papa dia tu...


Suka sungguh diorang ni dapat jumpa...Qaleesya kalau kurus sket dapat juga belikan baju sama dengan Qicha dan Sara...


Sementara nak tunggu Bird Show bermula...Kita selfie dulu...Amani tak pandang plak kamera time ni...


With my lovely sister...Cool jer tau Mama Wana nie...


Muah muah...Sayang sangat sangat...


Zoo Melaka best...Nanti ada masa kita pergi lagi ya...


Diorang cakap dah macam kembar anak dua orang ni...Hihihihi...Ikut iras belah N9 ni...


Tak cukup korum...Lee dan Ezmad lum masuk Zoo Melaka lagi masa kitorang amek gambar nie...




Dah nama pun masuk Zoo kan...Jadi kena la tepek gambar binatang sekeping dua...Hihihihi...


Kakak dengki adik dia...Hahahahaha...Mujur adik tu tak melalak


Sedondon tiga beranak ni...I like....


Kalau la kura kura tu hidup...Menangis oiii kena tunggang dengan 4 orang gegurl mama...


Nur Qistina Farzana...Muahssss...

Lepas berpeluh round satu zoo, kitorang gi makan kat Asam Pedas Hajah Rahmah...


Kari Kepala Ikan Jenahak 


Asam Pedas Kepala Ikan Jenahak



Lepas lunch kitorang singgah solat jap...

Para suami sempat ler berbincang satu dua perkara kat parkir lot masjid...Dan baru ler semua perasan perut masing masing dah boroi...Hahahahahaha...

Then kitorang terus ke The Shore Oceanarium...Ala ala Aquaria KLCC tapi dah lama juga bukanya...Cuma tak berkesempatan jer nak pergi...


Anak anak memang teruja habis sebab diorang boleh pegang sendiri Tapak Sulaiman, Ikan Pari, Ikan Jerung masa kat The Shore Oceanarium ni...


Apesal ntah gambar kat dalam ni macam tak sharp sangat...Salah setting ke apa ntah...Rugi betul la...


Leh tengok ikan ikan berenang dari bawah...Memang syok...


Sebenarnya ikan pari ni tak boleh dikuarkan dari dalam air...Tapi biasalah kan...Papa Ezmad ni bukan dia heran pun...Ikut kepala dia jer...Hahahaha...Lembut jer tau Ikan Pari ni...Mama Lynn pun ada pegang juga...


Besar tau ketam ni...Diorang letak kat dalam aquarium...


Antara ikan ikan yang ada kat The Shore Oceanarium ni...


Auuuuwww seksi mermaid tu...


Spesis ala ala nemo dan dory...Cantik sangat...


Ni apa kes? Aisyah memang excited time kat sini...Dah siap nak terjun dalam kolam tu...Hahahahaha...Alahai anak...Nanti Mama Lynn plan trip ke pulau ya...Insyaallah ada rezeki nanti kita gi swimming dengan ikan ya...

Then lepas selesai kat The Shore Oceanarium kitorang terus ke Sabak Awor Muar...Makan makan sebelum semuanya balik ke rumah masing masing...

Syukur alhamdulillah...Target nak menggembirakan anak anak masa cuti merdeka ni tercapai...Ada rezeki nanti kita gie menggembirakan hati mama pula yer...Hahahahaha...Mama teringin nak gie jalan jalan pantai timur lagi ni...Sopink batik, sopink tudung bawal sulam...Tak pun berjimba makan makan strawberry kat Cameron Highlands...Agak agak ada yang sudi nak layankan tak...Hahahahaha...

Okay...Jumpa lagi next entry...Muahhhhsss...

August 30, 2018

Cerita Diet

Assalamualaikum 

Fuhhhhhhh... Berabuk sungguh blog nie... Huhuhuhuhuh... Lama betul tak jengah sini...Asyik sibuk la dengan FB dan IG... Sampai lupakan minat nak mencoret kat blog ni... 

Life lately banyak kepada target nak kurus... Before Ramadhan hari tu berat dah cecah 68.6kg... Huhuhuhu...Sangat sangat menakutkan tau... Dah nak jejak 70kg... Dalam kepala dah target mesti diet supaya berat badan boleh turun semula...



Cakap nak diet tapi tak tahu nak mula dari mana... Dulu pernah buat atkins dan berjaya la tak makan nasi 3 bulan... Tapi masa tu emosi rabak la... Hahahahah... Sebab kita kan orang asia... Terkulat kulat tengok orang makan nasi sedap sedap kan... Jadi kali ni pilih diet yang boleh makan nasi... Hihihihi... 

Maka bermula la acah acah diet ku start bulan Ramadhan yang lepas... Kebetulan minggu pertama Ramadhan tak sihat... Jadi kurang la selera makan... Ada la nampak penyusutan berat badan di situ... Then raya pun kena juga cirit birit... Makan masa tu masih lagi makan macam biasa... Konon nak start diet tapi hampeh belaka... Asyik ler makan yang sedap sedap... Hahahahaha... Berat turun la juga 66kg... 2.6kg menyusut selama 2 bulan sepanjang Ramadhan dan Syawal... 

Bila dah 66kg tu, baru ler konon konon nak mulakan dengan Diet Suku Suku Separuh... Ada nama lain ke diet nie? Hihihihi... 25 Julai 2018 baru betul betul start... Makan sayur dan buah lebih mengikut portion kat bawah ni...




Alhamdulillah... Ada penyusutan lagi berat badan bila dah sebulan amalkan Diet Suku Suku Separuh nie... Saya join group Diet Kalori di FB... Ramai yang dah berjaya turunkan berat badan diorang dengan amalkan Diet Suku Suku Separuh... 

Sekarang nie berat badan saya dah menyusut ke 63kg... Rasa seronok sangat sebab target saya nak capai 

60kg 

Ada lagi 3kg untuk kurangkan... Doakan saya berjaya ya... 

Insyaallah ada kesempatan nanti saya share juga apa yang saya makan sepanjang amalkan Diet Suku Suku Separuh ni... 

Bye

May 30, 2018

Ramadhan

Assalamualaikum 

Sekejap jer masa berlalu kan...Hari ni dah 14 Ramadhan...Macam tak percaya dah setengah bulan kita berpuasa...Permulaan Ramadhan tahun ini kami diuji...Sekeluarga jatuh sakit sehingga semuanya betul betul sembuh pada 10 Ramadhan...

Pada mulanya Qaleesya yang demam pada 2 Ramadhan...Kemudian disusuli dengan saya dan Amani pada 4 Ramadhan...Suami menyusul pada 5 Ramadhan dan Qistina serta Zahra pula demam pada 6 Ramadhan...Masing masing demam on off sepanjang 10 hari permulaan Ramadhan...Saya dan Amani yang paling lama sehingga terpaksa dapatkan ubat dan antibiotik dari klinik lain...

Bila dah lama tak sihat, saya rasa insaf sangat...Nak puasa tak boleh, nak solat tak terdaya...Melepek jer sepanjang tak sihat tu...Berat saya susut 2 kg tau...Huhuhuhu...Menakutkan walaupun saya memang target nak kuruskan badan...Tapi bila turun mendadak macam tu jadi risau pula...Takut plak melarat larat nanti...

Syukur alhamdulillah, seisi keluarga dah beransur pulih...Selera makan pun dah ada...Jangan naik balik berat time bulan puasa ni dah la yer...Hahahahah...

Di kesempatan yang ada ni saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa dan Menjalani Ibadah di Bulan Ramadhan...Semoga dengan peluang yang ada kita dapat melipat gandakan usaha kita di bulan mulia ini...Insyaallah...Amin...


March 7, 2018

Pagi Pagi Dah Serabut

Assalamualaikum

Aduhai...Apa la nasib...Dua hari dah lewat ke pejabat...Semalam terkandas 2 jam setengah on da way nak ke pejabat...Bengang memang bengang la sebab kalau kerja gomen ni datang lewat lebih daripada 3 kali sebulan mesti kena surat amaran...Dah ler baru awal bulan nie...Semalam lewat puncanya ada jalan mendap...Jadi jalan yang kitorang nak gie kerja tu dah tutup selorong...Nak gunakan jalan tu kena bergilir la...

Tak habis dengan stress mengadap jammed...Hari ni kitorang tekad kuar rumah lebih awal...Dan tak gunakan jalan yang biasa kitorang lalu tu...Ya allah...Pun sama juga jammed...Dah kenapa oiiiii...Pakat semua jalan jammed sana sini...Kalau semalam lewat 2 jam setengah...Hari ni lewat 6 minit...Tak ke sakit hati...

Saya perhatikan lately nie banyak sangat mood negative kat sekeliling kitorang nie...Benda banyak yang timbul lately nie...Rasa bengang, rasa upset, rasa stress semuanya ada...Hurmmmm...Saya memang tak suka bila hal macam ni timbul...Nak kena sit down together tengok dan kaji semula apa sebenarnya masalah...

Nampak serius kan...Yer memang serius pun...Dengan kerja yang tak tentu arah...Dengan pengurusan masa yang tak betul...Semuanya nak kena perhatikan semula nie...Sebelum saya terus melalut yang bukan bukan better saya berhenti menulis...Doakan la kehidupan kitorang kembali okay...

Rindunya gelak ketawa dan positive vibes yang dulu...

:(


February 12, 2018

Step Into My Shoes

Assalamualaikum

Hurmmmm, its really hurt me...Sungguh saya terasa hati sangat...Orang luar memang boleh bercakap, mempertikaikan...Tapi orang luar tak tahu apa yang saya rasa, apa yang saya hadap...

Jangan disebabkan marahkan orang lain saya yang jadi mangsa templak semua...Saya ni ada hati perasaan juga...Kalau ada yang rasa tak puas hati jumpa sendiri dan pertikaikan sendiri segala keputusan dan tindakan yang dibuat...Jangan jadikan saya nie pula bahan untuk melepaskan kemarahan...



February 5, 2018

Perihal Pagi Isnin

Assalamualaikum 

On da way nak ke pejabat perut memulas mulas...Dah la tengah rushing nak mengejarkan thumb print, tapi perut memang tak boleh nak bekerjasama langsung...Memang tak bagi chance langsung...So nak tak nak terpaksa la berhenti juga kat petrol station...Dalam hati dah terdetik, jangan ler nanti toilet tu ada orang...

Huhuhuhuhuh...Memang betul la apa yang orang tua cakap...Jangan terdetik langsung di hati...Dah la itu jer satu toilet wanita kat petrol station tu...Dan time nak masuk waktu tu la ada orang guna...Memang risau terkincit jer oiii...Jenuh ler nak memusing balik ke rumah plak nanti...

Nak dekat 10 minit kut menunggu kat depan toilet tu...Dah nekad nak guna toilet lelaki siap panggil Mr Hubby kuar dari kete...Konon nak suruh standby depan pintu toilet lelaki tu...Memang dah tak tahan sangat dah nak memerut time tu...Sekali bila Mr Hubby dah turun kete nak menuju ke toilet, cik kak tu kuar dari toilet wanita...

Huhuhuhuhu...Dengan muka selamber jer...Ya allah...Bersabar jer la...Kak Long masuk dan terus melepaskan segala hajat...Jam dah 8.15 pagi...Memang dah lewat ler...Entah kenapa la perut tak okay hari ni...Nak kata salah makan rasanya malam tadi tak ler makan yang bukan bukan...

So bila dah lambat, memang semuanya spoil la...Nasib la bos tak ada kat pejabat hari ni...Kak Long memang kalau boleh tak nak datang lambat ni...Tapi hari ni memang tak boleh nak elak...Kalau proceed juga tadi boleh terkincit tau...Lagi haru...Huhuhuhuh...

La ni perut memulas mulas lagi...Mana taknya, dah la kuar segala isi perut...Dah jam 9.25 pagi masih belum sarapan apa apa lagi...Nak kirim dengan kawan kawan diorang semua dah pergi sarapan...So makan nestum jer la pagi ni ya...Mudah mudahan turun ler 5kg hari nie...Hahahahah...

February 4, 2018

Hebatnya Ostematrix Shaklee

Assalamualaikum

Syukur alhamdulillah...Baru baru ni saya balik ke rumah mertua di Negeri Sembilan...Sampai jer di rumah, saya disajikan dengan cerita yang seronok sangat...

Ayah saya baru baru nie menghadapi masalah kaki cramp sewaktu menunaikan solat...Dia pernah mengadu kat kami sewaktu family day di Melaka tempoh hari...Dia cakap setiap kali dia solat, kaki dia akan cramp waktu tahiyat awal dan akhir...Dia rasa tak selesa sangat sebab bila cramp tu dia tak dapat duduk tahiyat awal dan akhir tu dengan sempurna...


Malam yang dia cakap dia ada masalah tu saya suruh dia makan 4 biji Ostematrix...Kebetulan saya memang akan bawa bekalan supplement Shaklee saya setiap kali travel ke mana mana...Alhamdulillah ayah saya ni seorang yang senang nak makan supplement gini...Dia makan terus 4 biji Ostematrix tu dan konsisten makan setiap hari...Tak pernah tinggal pun dan dah masuk botol kedua makan Ostematrix ni kongsi dengan mak saya...

Kita yang mencadangkan supplement ni memang akan rasa seronok sangat bila dapat feedback yang seronok macam ni...Ayah saya siap tunjukkan lagi dia duduk tahiyat awal dan akhir untuk membuktikan yang kaki dia dah tak sakit lagi...Hihihihi...So comel tau...Syukur alhamdulillah dengan izin Allah Swt kaki ayah saya dah tak cramp lagi...

Tubuh badan kita memang perlukan kalsium setiap hari...Untuk orang yang tak minum susu macam saya ni...Memang wajib makan Ostemarix Shaklee untuk memastikan pengambilan Kalsium secukupnya setiap hari...


1 tablet Ostematrix nie bersamaan 1 gelas susu kalsium tinggi dan bersamaan juga dengan 80 biji badam...Ostematrix juga sesuai diambil untuk ibu yang mengandung, mereka yang mengalami masalah sembelit, mereka yang kerap lesu dan letih dan mereka yang selalu kekejangan otot...

Kita berusaha dan serahkan kepada Allah Swt atas segalanya...

Nak dapatkan Ostematrix Shaklee boleh hubungi Kak Long Lynn di talian 0137660226... Tak salah kita spend duit sedikit untuk kesihatan ibu bapa kita...Hanya RM64.00 sebotol untuk penggunaan 1 bulan...

February 1, 2018

Vita Lea For Children : Multivitamin Wajib Untuk Anak Anak

Assalamualaikum 

Sebagai seorang mama kepada 4 orang anak saya tidak mampu untuk memastikan anak anak saya mengambil semua keperluan di bawah ini setiap hari.  Nak memastikan anak anak mengambil sayur-sayuran pun dah memeningkan kepala saya.  Ini kenyataan untuk diri saya sekeluarga.  

Vita Lea For Children membantu saya untuk memastikan anak anak saya mendapat nutrisi yang mencukupi untuk badan mereka.  Jadual persekolahan yang sangat padat dicampur pula dengan kelas tuition di sebelah malamnya, saya kena pastikan anak anak saya sihat dan fokus untuk mengharungi setiap hari dengan bertenaga.



Vita Lea For Children ini dilengkapi 19 nutrien penting dan disediakan dalam bentuk mudah untuk dinikmati oleh anak anak kita...



Vita Lea For Children 

~ Mengandungi 19 nutrien penting untuk perkembangan sihat kanak kanak 
~ Menyediakan 150% nilai harian vitamin D untuk kesihatan tulang dan gigi
~ Memberi 100% nilai harian vitamin C
~ Vitamin B yang menyokong fungsi sebenar proses badan manusia 
~ Berasaskan phtonutrien semulajadi 
~ Manisan semulajadi dengan Xylitol, tidak menggalakkan kaviti
~ Kaya dengan sumber nutrien antioksidan 
~ Diperkaya dengan buah oren, anggor dan campuran perisa beri

Vita Lea for Children sangat bagus untuk anak anak yang kurang selera makan dan tidak memakan sayur.  Para ibu bapa yang inginkan multivitamin yang hebat untuk anak anak anda boleh mendapatkan Vita Lea for Children daripada saya Kak Long Lynn di 0137660226...

Khabar Berita Yang Jauh

 Assalamualaikum semua... Lama sungguh tak bersiaran di channel yang satu ni... Dah berabuk sungguh... Allahuakbar... Apa khabar semuanya? M...