August 30, 2018

Cerita Diet

Assalamualaikum 

Fuhhhhhhh... Berabuk sungguh blog nie... Huhuhuhuhuh... Lama betul tak jengah sini...Asyik sibuk la dengan FB dan IG... Sampai lupakan minat nak mencoret kat blog ni... 

Life lately banyak kepada target nak kurus... Before Ramadhan hari tu berat dah cecah 68.6kg... Huhuhuhu...Sangat sangat menakutkan tau... Dah nak jejak 70kg... Dalam kepala dah target mesti diet supaya berat badan boleh turun semula...



Cakap nak diet tapi tak tahu nak mula dari mana... Dulu pernah buat atkins dan berjaya la tak makan nasi 3 bulan... Tapi masa tu emosi rabak la... Hahahahah... Sebab kita kan orang asia... Terkulat kulat tengok orang makan nasi sedap sedap kan... Jadi kali ni pilih diet yang boleh makan nasi... Hihihihi... 

Maka bermula la acah acah diet ku start bulan Ramadhan yang lepas... Kebetulan minggu pertama Ramadhan tak sihat... Jadi kurang la selera makan... Ada la nampak penyusutan berat badan di situ... Then raya pun kena juga cirit birit... Makan masa tu masih lagi makan macam biasa... Konon nak start diet tapi hampeh belaka... Asyik ler makan yang sedap sedap... Hahahahaha... Berat turun la juga 66kg... 2.6kg menyusut selama 2 bulan sepanjang Ramadhan dan Syawal... 

Bila dah 66kg tu, baru ler konon konon nak mulakan dengan Diet Suku Suku Separuh... Ada nama lain ke diet nie? Hihihihi... 25 Julai 2018 baru betul betul start... Makan sayur dan buah lebih mengikut portion kat bawah ni...




Alhamdulillah... Ada penyusutan lagi berat badan bila dah sebulan amalkan Diet Suku Suku Separuh nie... Saya join group Diet Kalori di FB... Ramai yang dah berjaya turunkan berat badan diorang dengan amalkan Diet Suku Suku Separuh... 

Sekarang nie berat badan saya dah menyusut ke 63kg... Rasa seronok sangat sebab target saya nak capai 

60kg 

Ada lagi 3kg untuk kurangkan... Doakan saya berjaya ya... 

Insyaallah ada kesempatan nanti saya share juga apa yang saya makan sepanjang amalkan Diet Suku Suku Separuh ni... 

Bye

Khabar Berita Yang Jauh

 Assalamualaikum semua... Lama sungguh tak bersiaran di channel yang satu ni... Dah berabuk sungguh... Allahuakbar... Apa khabar semuanya? M...