April 23, 2019

Year by Year... A Major Throwback of Lynn Huraiza...

Assalamualaikum

Syukur alhamdulillah... Berpeluang lagi mencoret dalam blog kesayangan... 

Entry hari nie memang ala ala throwback gamaknya... Hahahahaha... Bila tengok tengok semula... Wow... Memang banyak sangat perubahannya... Korang sendiri boleh tengok gambar gambar dari tahun 2012 hingga la ke tahun 2019 ni...

12 Februari 2012 - Baru 2 anak kut masa nie...

  15 Ogos 2013 - Dah ada anak ketiga... Badan memang berisi sungguh...

3 Ogos 2014 - Membesar dan terus membesar... Hahahahah...

 9 Jun 2015 - Masa ni dah ada 4 gegurl... Tu amek gambar sendeng sket... Cer amek gambar menegak... Aduhai...


15 Februari 2016 - Bidan terjun... Rasa macam nak terjun sungguh tengok muka dan badan yang terus mengembang...


29 Februari 2016 - Masa ni kursus PA kat Sabah... Dah mula terfikir nak start diet dan jaga kulit muka...

17 March 2016 - Gie jalan jalan kat Melaka... Asal jalan jalan jer cari port makan best best... Hahahaha...

Saya akhirnya buat keputusan untuk mula menjaga pemakanan dan start dengan Diet Atkins... Saya tolak nasi selama 3 bulan... Dan teruskan pengambilan supplement Shaklee...



14 September 2016 - Setelah nekad untuk menguruskan badan...


6 November 2016 - Majlis pertunangan Enaz dan Majlis pernikahan Nurul...


9 Mei 2017 - Lawatan ke Perak Anjuran KETADBIR LPP Cawangan Negeri Johor... Dah boleh pakai tshirt saiz M


15 Julai 2017 - Masa pertunangan Erin


12 Oktober 2017 - Belum gunakan Youth Shaklee lagi waktu nie... Duk guna skin care macam macam...


 1 Mei 2018 - Dah start pakai Youth Shaklee


18 June 2018 - Time Raya tahun lepas...


28 Julai 2018 - On da way nak ke wedding Pieka di Muar...


22 Ogos 2018 - Raya Aidiladha


21 November 2018 - Guano nak buat kening macam mu Elly? 


14 Disember 2018 - Di Bukit Bendera Penang... Lighting memang best... Konsisten Youth Shaklee pun best jugakkkk... 


26 Januari 2019 - XPDC Gunung Panti... 


5 Februari 2019 - Waktu gigih beratur tengah panas nak dapatkan Keria Antarabangsa


11 Februari 2019 - Naked faces masa sukan LPP di UKM Bangi...


29 Mac 2019 - Masa jalan jalan di Pengkalan Kubor, Kelantan


Semalam





Pagi nie...

Hihihihi... Nampak tak perubahan saya...

Saya cuma konsisten mengamalkan Shaklee dan gunakan skin care Youth Shaklee... Dan baru baru nie, saya add on lagi Fellina Hot Lotion dan Teatox Sisfel...


Saya konsisten guna Youth Shaklee dah masuk tahun kedua...


Saya suka pakai Fellina Hot Lotion ni sebab boleh burn out lemak saya di perut... Selain tu Fellina Hot Lotion ni mengurangkan juga stretchmarks saya... Suami dah mula perasan tau... Tu yang paling best sekali...


Saya minum Teatox untuk buang segala toksin toksin dalam badan saya... Teatox juga membantu untuk meningkatkan kadar metabolisme dan mencantikkan kulit...

Korang pun boleh juga berubah tau menjadi lebih cantik dan sihat... Apa yang saya maksudkan cantik nie adalah kulit yang cantik... Yang tak kusam, yang tak ada jerawat, yang tak ada jeragat...Dan yang paling penting, konsisten... Jangan la bila korang pakai produk ni nak dapatkan kesan yang cepat jer... Kena konsisten tau supaya kulit kita makin cantik dan badan kita pun sihat...

Untuk pertanyaan lanjut berkenaan Youth Shaklee, Fellina Hot Lotion dan Teatox korang boleh jer wassap saya...

www.wasap.my/+60137660226

April 22, 2019

Nota Cinta Dari Zahra

Assalamualaikum 

Alahai anak... Melting mama tengok dia selitkan nota cinta dalam bag mama... Mama pula memang tak perasan bila kala dia masukkan nota cinta tu... Duk mencari barang semalam dalam bag ternampak la nota cinta ni...


Petang semalam Papa dia tanya... Zahra ada buat nota ke untuk Mama... Dia angguk... Then Papa dia tanya lagi... Simpan kat mana nota tu? Dia sudahnya geleng kepala... Entah la Papa... Tak ingat... Nanti Zahra buat lagi nota untuk Mama...

Hahahahah... Gelak kitorang... Nur Qhasrina Zahra ni kalau korang nak tahu memang kreatif sket... Dia ni yang kitorang nampak suka berimiginasi dan menceritakan apa yang dia fikir dan rasakan pada kitorang tanpa pernah jemu...


Mulut memang becok... Hihihihi... Dah nak tidur pun boleh la bercerita... 

April 21, 2019

Fellina Hot Lotion

Assalamualaikum 

 Pagi ni akak nak perkenalkan kat korang semua Fellina Hot Lotion... Ada tak yang pernah dengar pasal Fellina Hot Lotion ni? 


Kalau dulu dikenali sebagai Fellina Inch Loss Lotion... Ni ha packaging yang lama...



Best tau Fellina Hot Lotion ni... Banyak kegunaannya dan yang paling best, sapu sapu boleh kurus... Bau lotion ni wangi... Bau buah epal... Dan yang syoknya, tak perlu nak segan silu pakai Fellina Hot Lotion ni masa gi kerja... Sebab tak ada pun bau minyak panas ke apa... Yang ada hanya bau wangi epal...



Ni cara urutan untuk membantu mengurangkan lemak di kawasan yang bermasalah... 



Berminat nak dapatkan Fellina Hot Lotion...  Boleh order melalui akak ya...


Harga sebotol hanya RM59.00... Dan yang bestnya... Free postage... Meh cepat cepat orader... Mana tahu boleh kurus sebelum raya... Boleh la melaram pakai baju kebaya nanti... 


April 16, 2019

April Appreciation Sale Sisfel

Assalamualaikum 

Pagi ni akak nak update korang Promosi April 2019 Sisfel... Sebenarnya last week lagi dah start promosi ni... Tapi akak tak sempat nak tepek kat blog... Akak duk tepek kat FB jer... Hihihihi...

Makanya pagi ni amek masa sekejap tepek kat blog untuk tatapan korang... Kalau berminat meh la order kat akak ya... Harga memang best best tau bulan April ni..
















Yang berminat nak order boleh wassap ya

April 15, 2019

Terusik Hati

Assalamualaikum 

Pernah tak korang rasa terusik hati... Hurmmmm, ni bukan sentap okay... Ni terusik jer... Nak sentap pun rasanya macam tak berapa nak guna pun... Hahahahahah... Ko saper yang orang nak layankan ko punya sentap tu... Kannnn... 


Sekarang nie lebih kepada mode mendiamkan diri jer... Hati yang terusik ni kalau boleh jangan dilayankan sangat... Lambat laun pasti terubat nanti... Insyaallah... 


Ok... Jom sambung buat kerja... Nanti ada masa update lagi dan blogwalking kat blog kawan kawan... Tq korang yang sudi baca dan tinggalkan komen... Jangan lupa follow hokay... Bye...

April 10, 2019

Short Trip to Kuantan - Kula Cakes

Assalamualaikum

This one will be the last entry of Short Trip to Kuantan... Lepas ni dah boleh la fokus kat entry entry lain pulak... Hihihi... Teruskan membaca ya... 

Sebelum balik ke Johor Bahru, kitorang singgah plak makan kek kat Kula Cakes... Dah lama teringin sebenarnya tapi tak berkesempatan nak singgah... Kula Cakes ni antara kedai kek yang popular kat Kuantan... Asyik usha IG diorang... Nampak sedap sedap kek... 


This is the one yang akak craving... Hahaha... Mengalahkan orang mengidam... 


Order tiga slices kek jer... Akak bajet macam cukup ler... 


Pavlova ni boleh jer buat sendiri tapi teringin punya pasal terus order... Permintaan Amani ni...



They conquer all the cakes... Aiyoooo...


Thats why Qaleesya so bam bam... Tengok ler tu... Dua cakes kat depan dia... Muka Qistina dah muncung... 




Zahra kalau tak bercerita memang tak sah... Bersungguh ha dia bercerita pasal kek yang sedap kat Kula Cakes tu...



Bukti di Kula Cakes... Yeahhhh... Lengkap dah entry Short Trip to Kuantan... Tq korang yang follow blog akak... Muahhhhsss...

Year by Year... A Major Throwback of Lynn Huraiza...

Assalamualaikum Syukur alhamdulillah... Berpeluang lagi mencoret dalam blog kesayangan...  Entry hari nie memang ala ala throwback g...