June 23, 2019

Salam Aidilfitri

Assalamualaikum

Dimulakan dengan ucapan Salam Aidilfitri buat semua pembaca blog kesayangan akak... Hihihihi... Maaf ler... Dah terlewat sangat rasanya nie... Tapi tetap juga nak ucapkan Salam Aidilfitri... Mohon maaf zahir batin yer semua...

Meh share sket sekeping dua gambar di pagi raya...


Tahun nie pilih tema hijau... 


Tahun ni turn beraya di Negeri Sembilan... Dan disebabkan anak anak tak sihat awal raya hari tu... Kami berjalan raya pertama jer... Then raya kelima terus balik ke Johor Bahru...


Masa ni dua dua pun tak sihat... Berjangkit ngan anak anak... Tapi gagahkan juga uruskan Majlis Hari Raya LPP Johor dan Mesyuarat Agung Tahunan KSK LPP Johor tahun 2019...



Dah sihat sket merayap gi sambutan Hari Raya PPK Kota Tinggi khamis lepas... Majoriti BFF den ado...


BFF terjah rumah akak Jumaat lepas... Mujur la akak ko dah sihat dik... Dapat ler masakkan Gulai Lemak Daging Salai untuk korang semua...


Tak pandang kiri kanan ha budak budak ni... Bertambah tambah makan... Akak sampai confuse... Lauk akak memang sedap atau korang yang lapar sangat... Hahahaha...


Lepas makan minum Nescafe kaw kaw plak... Bekal korang nak drive jauh kan... Satu family nak balik Muar, satu family nak balik Batu Pahat dan satu family lagi nak balik Kota Tinggi...


Sebelum balik kita bergambar lagi...


Pak Saleh pun datang beraya semalam... Akak jamu makan Durian jer sebab diorang tak bagi masak...


 Petang semalam beraya kat rumah adik sepupu di Taman Pulai Indah... Mujur la tak jammed... Kalau jammed nangis akak dik... 


Insyaallah next week sambung lagi beraya... 

Rumah akak kalau korang nak datang roger roger ya... Ada rezeki akak masakkan... Tak syok pula korang datang beraya tak masak apa apa...

Ok la yer... Jumpa di next entry... Bye... 

April 23, 2019

Year by Year... A Major Throwback of Lynn Huraiza...

Assalamualaikum

Syukur alhamdulillah... Berpeluang lagi mencoret dalam blog kesayangan... 

Entry hari nie memang ala ala throwback gamaknya... Hahahahaha... Bila tengok tengok semula... Wow... Memang banyak sangat perubahannya... Korang sendiri boleh tengok gambar gambar dari tahun 2012 hingga la ke tahun 2019 ni...

12 Februari 2012 - Baru 2 anak kut masa nie...

  15 Ogos 2013 - Dah ada anak ketiga... Badan memang berisi sungguh...

3 Ogos 2014 - Membesar dan terus membesar... Hahahahah...

 9 Jun 2015 - Masa ni dah ada 4 gegurl... Tu amek gambar sendeng sket... Cer amek gambar menegak... Aduhai...


15 Februari 2016 - Bidan terjun... Rasa macam nak terjun sungguh tengok muka dan badan yang terus mengembang...


29 Februari 2016 - Masa ni kursus PA kat Sabah... Dah mula terfikir nak start diet dan jaga kulit muka...

17 March 2016 - Gie jalan jalan kat Melaka... Asal jalan jalan jer cari port makan best best... Hahahaha...

Saya akhirnya buat keputusan untuk mula menjaga pemakanan dan start dengan Diet Atkins... Saya tolak nasi selama 3 bulan... Dan teruskan pengambilan supplement Shaklee...



14 September 2016 - Setelah nekad untuk menguruskan badan...


6 November 2016 - Majlis pertunangan Enaz dan Majlis pernikahan Nurul...


9 Mei 2017 - Lawatan ke Perak Anjuran KETADBIR LPP Cawangan Negeri Johor... Dah boleh pakai tshirt saiz M


15 Julai 2017 - Masa pertunangan Erin


12 Oktober 2017 - Belum gunakan Youth Shaklee lagi waktu nie... Duk guna skin care macam macam...


 1 Mei 2018 - Dah start pakai Youth Shaklee


18 June 2018 - Time Raya tahun lepas...


28 Julai 2018 - On da way nak ke wedding Pieka di Muar...


22 Ogos 2018 - Raya Aidiladha


21 November 2018 - Guano nak buat kening macam mu Elly? 


14 Disember 2018 - Di Bukit Bendera Penang... Lighting memang best... Konsisten Youth Shaklee pun best jugakkkk... 


26 Januari 2019 - XPDC Gunung Panti... 


5 Februari 2019 - Waktu gigih beratur tengah panas nak dapatkan Keria Antarabangsa


11 Februari 2019 - Naked faces masa sukan LPP di UKM Bangi...


29 Mac 2019 - Masa jalan jalan di Pengkalan Kubor, Kelantan


Semalam





Pagi nie...

Hihihihi... Nampak tak perubahan saya...

Saya cuma konsisten mengamalkan Shaklee dan gunakan skin care Youth Shaklee... Dan baru baru nie, saya add on lagi Fellina Hot Lotion dan Teatox Sisfel...


Saya konsisten guna Youth Shaklee dah masuk tahun kedua...


Saya suka pakai Fellina Hot Lotion ni sebab boleh burn out lemak saya di perut... Selain tu Fellina Hot Lotion ni mengurangkan juga stretchmarks saya... Suami dah mula perasan tau... Tu yang paling best sekali...


Saya minum Teatox untuk buang segala toksin toksin dalam badan saya... Teatox juga membantu untuk meningkatkan kadar metabolisme dan mencantikkan kulit...

Korang pun boleh juga berubah tau menjadi lebih cantik dan sihat... Apa yang saya maksudkan cantik nie adalah kulit yang cantik... Yang tak kusam, yang tak ada jerawat, yang tak ada jeragat...Dan yang paling penting, konsisten... Jangan la bila korang pakai produk ni nak dapatkan kesan yang cepat jer... Kena konsisten tau supaya kulit kita makin cantik dan badan kita pun sihat...

Untuk pertanyaan lanjut berkenaan Youth Shaklee, Fellina Hot Lotion dan Teatox korang boleh jer wassap saya...

www.wasap.my/+60137660226

April 22, 2019

Nota Cinta Dari Zahra

Assalamualaikum 

Alahai anak... Melting mama tengok dia selitkan nota cinta dalam bag mama... Mama pula memang tak perasan bila kala dia masukkan nota cinta tu... Duk mencari barang semalam dalam bag ternampak la nota cinta ni...


Petang semalam Papa dia tanya... Zahra ada buat nota ke untuk Mama... Dia angguk... Then Papa dia tanya lagi... Simpan kat mana nota tu? Dia sudahnya geleng kepala... Entah la Papa... Tak ingat... Nanti Zahra buat lagi nota untuk Mama...

Hahahahah... Gelak kitorang... Nur Qhasrina Zahra ni kalau korang nak tahu memang kreatif sket... Dia ni yang kitorang nampak suka berimiginasi dan menceritakan apa yang dia fikir dan rasakan pada kitorang tanpa pernah jemu...


Mulut memang becok... Hihihihi... Dah nak tidur pun boleh la bercerita... 

April 21, 2019

Fellina Hot Lotion

Assalamualaikum 

 Pagi ni akak nak perkenalkan kat korang semua Fellina Hot Lotion... Ada tak yang pernah dengar pasal Fellina Hot Lotion ni? 


Kalau dulu dikenali sebagai Fellina Inch Loss Lotion... Ni ha packaging yang lama...



Best tau Fellina Hot Lotion ni... Banyak kegunaannya dan yang paling best, sapu sapu boleh kurus... Bau lotion ni wangi... Bau buah epal... Dan yang syoknya, tak perlu nak segan silu pakai Fellina Hot Lotion ni masa gi kerja... Sebab tak ada pun bau minyak panas ke apa... Yang ada hanya bau wangi epal...



Ni cara urutan untuk membantu mengurangkan lemak di kawasan yang bermasalah... 



Berminat nak dapatkan Fellina Hot Lotion...  Boleh order melalui akak ya...


Harga sebotol hanya RM59.00... Dan yang bestnya... Free postage... Meh cepat cepat orader... Mana tahu boleh kurus sebelum raya... Boleh la melaram pakai baju kebaya nanti... 


April 16, 2019

April Appreciation Sale Sisfel

Assalamualaikum 

Pagi ni akak nak update korang Promosi April 2019 Sisfel... Sebenarnya last week lagi dah start promosi ni... Tapi akak tak sempat nak tepek kat blog... Akak duk tepek kat FB jer... Hihihihi...

Makanya pagi ni amek masa sekejap tepek kat blog untuk tatapan korang... Kalau berminat meh la order kat akak ya... Harga memang best best tau bulan April ni..
















Yang berminat nak order boleh wassap ya

Salam Aidilfitri

Assalamualaikum Dimulakan dengan ucapan Salam Aidilfitri buat semua pembaca blog kesayangan akak... Hihihihi... Maaf ler... Dah terlewa...